Kedeng,kedeng, oeh, oeh - Reisverslag uit Irkoetsk, Rusland van irmaexpresse - WaarBenJij.nu Kedeng,kedeng, oeh, oeh - Reisverslag uit Irkoetsk, Rusland van irmaexpresse - WaarBenJij.nu

Kedeng,kedeng, oeh, oeh

Door: Irma

Blijf op de hoogte en volg

20 Augustus 2006 | Rusland, Irkoetsk

Het lijkt ons alweer een hele tijd geleden, maar we hebben jullie verlaten toen we nog in Moskou waren. Dinsdagavond zijn we om half 10 van perron 3 vertrokken voor onze treinreis naar Irkoetsk. We hadden beiden een eigen coupe, wat al snel ons huisje werd. Het reizen met de trein is heel speciaal. Ten eerste heb je te maken met je medereisgenoten. Dat waren voor een deel mede-Tiara-gangers en verder Duiters, Zwitsers, Belgen en gelukkig waren er ook Russen in de trein. In eerste instantie waren die erg stuurs, maar uiteindelijk supervriendelijk en erg beschermend naar buitenlanders toe. We hebben veel en leuk gekletst (in het engels).Onze provodnika (soort hostes van onze wagon) kwam na een aantal dollarbiljetten los. Dit soort mensen kennen we in Nederland niet. Wat het slapen betreft,het went. Alleen de laatste nacht was vreselijk, veel piepen, remmen, stoppen, oftewel: helemaal niet geslapen. Een ander probleem was dat tijdens de reis de tijd steeds met een uur vooruitging, zodat we de laatste ochtend om 12 uur in de nacht (Moskoutijd) werden gewekt, 5 uur lokale tijd.
Regelmatig werden we een soort gelucht, als de trein langer dan 10 minuten op een perron bleef staan. We konden dan eten kopen en dat varieerde van pakjes koekjes tot compleet gekookte maaltijden. Van dat laatste hebben we om gezondheidsredenen geen gebruik gemaakt. We dachten veel te kunnen lezen, maar vanwege het enorme ontstressen heb je zelfs daar geen tijd voor. Onze maaltijden bestonden uit bij elkaar gescharrelde waren zoals crackers, kaas, koffie/thee, cup a soup, noodles (waarvan onze buurmannen, 3 vrienden, er aan het eind nog 53 pakjes over hadden!!) en tot onze verbazing kregen we ook van onze provodnika af en toe iets te eten. Om even echt een maaltijd te nuttigen, zijn we nog 2x in de restauratie gaan eten, best lekker: kip en biefstuk.
Nu dus sinds gisteren in Irkoetsk. Vanaf het station met de bus naar Listvianka gebracht waar we heerlijk ontbeten hebben. Het grootste deel van de groep (26 mensen) werd daarna met de boot naar Bol'shiye Koty gebracht, een heel klein plaatsje een uur varen over het Baikalmeer. Het ligt zeer idyllisch en de uitzichten zijn prachtig. Na een zeer mistige ochtend is het een stralende dag geworden, we hebben heerlijk gewandeld. Het hotel is heel erg eenvoudig, maar de mensen fantastisch, vooral de vrouwen.Ze zongen en speelden accordion voor ons. Vandaag terug naar Irkoetsk, onderweg een (te) uitgebreid bezoek aan een openluchtmuseum gebracht. De groep te groot en het tempo te laag. Dat is niets voor ons vieren. Vanmiddag deden we een stadstoer met dezelfde gids en daar gold hetzelfde. Je begrijpt: wij zijn afgehaakt. En het lag niet aan de gids. Met ons vieren gaat het uitstekend. Morgen verder met de trein naar Mongolie. Tot dan.

• 20 Augustus 2006 - 09:52

Bar:

Super! Jullie zijn ook geen kuddedieren, dus pak de loney-planet en ga er met z'n viertjes op uit!! Was goed jullie vanmorgen even live te hebben gehoord! Geniet ze en óp naar Mongolië! Dikke kus Bar

• 20 Augustus 2006 - 10:14

Wim&Rebecca:

genoten van jullie verslag. Op deze manier reizen we thuis met jullie mee.
    Nog veel reis/trein plezier. Groeten Wim&Rebecca

• 20 Augustus 2006 - 10:39

Jan&Annie:

Na jullie treinreis-verslag komt ons gevoel van de trein van Moskou naar StPetersburg weer helemaal terug.Nog veel plezier daar in het Verre Oosten

• 20 Augustus 2006 - 11:41

Rose + Jacques:

hebben jullie verslag vanuit Irkutsk gelezen.Spannend he.We hebben nog niets vernomen over de kwaliteit van de plaatselijke wodka-slaapt goed hoor.
    goede reis verder

• 20 Augustus 2006 - 12:37

Sander, Stella En Catta:

Heerlijk om mee te genieten van jullie verhalen!
    Ik zal ze vanavond aan Stella vertellen voordat ze gaat slapen.

• 20 Augustus 2006 - 15:43

Lily En Lex:

HOI, vacantiegangers!
    Leuk te horen dat jullie van het reis genieten, ook dat het niet altijd is what jullie verwacht hebben.
    Fijne tijd in Mongolie en wij horen nog van jullie.
    Veel lieve groeten,

• 20 Augustus 2006 - 19:54

Peter En Gerie:

tjonge tjonge wat een avontuur. geweldig leuk om te lezen maar bij de trein krijgen we toch wat vraag tekens wat de nachtrust betreft.fijn dat het goed gaat met jullie vieren. Groetjes peter en gerie

• 20 Augustus 2006 - 20:03

Bernadette:

hoi Luitjes
    Lees nu pas jullie verslag. Ik ken geen IRMA, dus "dellen"he...haha
    Fijn dat jullie zo genieten en veel zien en meemaken. Ik ben zeer benieuwd naar de foto's. Goede reis verder.
    Liefs Bernadette

• 21 Augustus 2006 - 06:41

Marjolein, Daan En Merijn:

Ik was al benieuwd wat jullie met "speciale" ervaring bedoelde... is me nu helemaal duidelijk! Ben benieuwd naar de Mongoolse avonturen, veel plezier alle4!

• 21 Augustus 2006 - 07:38

Berber:

Jullie hebben het fijn, ik ook.

• 21 Augustus 2006 - 09:59

Muur:

Wat een avontuur! Weet in ieder geval waar die reisdrang en niet-kuddedier drang vandaan komt!!! Geniet!

Kus

• 21 Augustus 2006 - 10:00

Muur:

Ps waar blijven de foto\'s? Dat hoort er ook bij op zo\'n site ;-)

• 21 Augustus 2006 - 17:15

Bar:

Ja, Muur als ze het écht willen doen, dan horen die foto's (ongesensureerd..) erbij! Ben wel benieuwd naar die treincoupé en wat daar allemaal 's nachts gebeurt!
    Kus Bar